U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw tuinkamer of zonwering. Daarom hebben we voor u tips om u product in topconditie te behouden.

Onderhoud tips voor rolluiken en overkappingen

Begin met het schoonspuiten van uw overkapping. Dit kun je eenvoudig doen met een tuinslang. Is het eerste zand en stof weggespoeld? Je kunt de onderdelen dan verder schoonmaken met een zachte doek of spons en een sopje van lauw water en een niet ontvettende zeep. Wanneer ook het aangehechte vuil is verwijderd, spoel je het geheel nogmaals na.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij het schoonmaken van het dak. Wij adviseren je daarom om niet op de dakplaten te lopen.. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van een ladder die je tegen de overkapping aan zet. En om beschadigingen aan je overkapping te voorkomen, kun je een doek om de bovenzijde van de ladder wikkelen. Verwijder vervolgens eerst het losse vuil van de dakplaten met een zachte bezem of borstel

Glas

Spoel het glas goed schoon met water. Reinig het dak vervolgens met een sopje en ga de glasplaten vervolgens na met een zeem en bijv. een uitschuifbare raamwisser.

Polycarbonaat

Maak de polycarbonaat dakplaten schoon met water en zeepsop. Spoel het dak vervolgens goed schoon met water en neem de platen af met een zachte doek om krassen te voorkomen.

De goot

Vooral in de herfst- en wintermaanden kan een schoonmaakbeurt van de goot geen kwaad. Trek een paar handschoenen aan en verwijder de gevallen bladeren en takken uit de goot.

Schuiframen

Heb je glazen schuifwanden? Je kunt je de ruiten op dezelfde wijze poetsen als de ramen van je huis. Vergeet niet om ook het railsysteem mee te nemen bij het schoonmaken. Zo kunnen de ruiten moeiteloos blijven schuiven. Met wat water kun je het vuil eenvoudig wegspoelen.
Omdat rolluiken buitenzonwering is en dus aan de buitenkant van uw huis is bevestigd, is het logisch dat ze sneller vies worden dan binnen zonwering. Gelukkig zijn rolluiken gemaakt van robuust en makkelijk te onderhouden materiaal. Toch is het nodig om ze met enige regelmaat te onderhouden.

Reiniging

Maak twee maal per jaar uw rolluik schoon met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel zoals een afwasmiddel Gebruikt in geen geval agressieve schoonmaakproducten, want deze kunnen uw rolluik beschadigen. Na het schoonmaken kunt u uw rolluik in de wax zetten. Deze wax vormt een beschermlaag tegen vuil, zodat het niet op uw rolluik in kan werken. Maak als de omkasting van het rolluik schoon. Dit doet u met een borstel of spons, in combinatie met een allesreinigers.

binnenkant

De enige manier om een rolluik langs de binnenkant te poetsen is door het raam binnen te openen. Is dat niet mogelijk? Dan dient u het rolluik te demonteren. Zorg ervoor dat je rolluik volledig opgerold is. Schroef vervolgens de kap van de rolluikkast af. Laat de lamellen langzaam zakken en maak ze proper met lauw water en een spons. Laat de gewassen lamellen eerst drogen voor je de rolluik terug oprolt en de kap goed terugplaatst.

Onderhoud tips voor vloeren

Dweil met zo weinig mogelijk water. Want dan is de kans kleiner dat er water in de kieren van het laminaat komen en het laminaat kan gaan uitzetten. Na het dweilen de vloer met een schone doek goed droogmaken.

Voor het dagelijks onderhoud kun je voor laminaat een veegborstel gebruiken.  Omdat vuil zich zo goed als niet aan het laminaat vast kan zetten. Een stofzuiger is zelfs nog handiger, helemaal als deze een speciale opzetborstel heeft die specifiek bestemd is voor laminaatvloeren. Gebruik geen stoomreiniger op uw vloer want deze kan de toplaag beschadigen.

Er zijn ook speciale reinigers verkrijgbaar. Informeer hiervoor in onze showroom.  

Ondanks dat wij geen parket verkopen toch een paar tips. Houten vloeren vergen in principe weinig onderhoud, maar toch is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Een mooie vloer is een grote investering en gaat lang mee mits goed verzorgd. En pas op met bloempoten en scherpe delen van de schoenen. Ook voor het schoonmaken van je houten vloer bestaan speciale reinigingsmiddelen die het vuil verwijderen en zorgen dat de toplaag mooi blijft. Heeft u een houten vloer die is afgewerkt met een oliebehandeling? Gebruik dan een onderhoudsolie om deze mooi te houden. En zorg voor een goeie droogloopmat want zand is is slecht voor uw vloer en werkt als schuurpapier.
De dagelijkse schoonmaak van een PVC vloer is eenvoudig. Je kunt het beste om de paar dagen de vloer stofzuigen of schoonvegen om kleine zandkorreltjes en andere vuiligheid weg te krijgen.

Als je je kunststoffen PVC vloer gaat dweilen is het belangrijk om geen allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken waar zeep in zit.

Deze schoonmaakmiddelen laten in sommige gevallen strepen achter en kunnen zorgen voor doffe plekken op je vloer.

Het beste kun je lauw tot warm water gebruiken bij het dweilen van je vloer. Je kunt eventueel een scheut schoonmaakazijn of pvc vloer reinigingsmiddel gebruiken.

Er bestaan ook schoonmaakmiddelen voor PVC vloeren. Deze kant-en-klare PVC schoonmaakmiddelen geven je vloer een frissere geur, dan azijn. Informeer ernaar in onze showroom.


Ook voor reinigingsproducten bent u bij ons aan het juiste adres

Mocht u vragen hebben of wilt u meer informatie? Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Ons team helpt u graag verder.