Geschiedenis

Noël Timmermans is al 80 jaar de specialist voor in en rondom het huis. U bent van harte welkom in onze inspirerende showroom in Hoogerheide. In onze showroom vindt u diverse voorbeelden van de producten die we verkopen. Ons team geeft u graag advies en informatie. Neem eens een kijkje op onze webpagina. Heeft u specifieke vragen of meer informatie nodig over een bepaald product neem dan contact met ons op.

Onze geschiedenis

Woninginrichting Noël Timmermans

Woninginrichting Noël Timmermans heeft een rijke geschiedenis, die zijn oorsprong vindt zo’n vier generaties terug. Noël Timmermans komt uit een echte ondernemersfamilie. De opa van Noël, Vic Timmermans kwam uit een gezin van maar liefst 28 kinderen, die zich bijna allemaal hadden ontpopt als echte ondernemers.

Vic was getrouwd met Pelagia en werd in de volksmond Vic van Pelezee genoemd. Ook hij was een echte ondernemer. Na jaren op de kermis te hebben gestaan met een frietkraam en een viskraam, begon hij meer dan 70 jaar geleden een winkel in Hoogerheide met tweedehands meubelen, 2e hands fietsen en huishoudelijke artikelen. Het groeide langzaam uit tot een bazaar waar een heel uitgebreid assortiment werd verkocht. Uiteindelijk werd er zelfs een snoepwinkel aan toegevoegd.

De winkel was gevestigd in het pand aan de Raadhuisstraat nr (Piramide), dit pand is later afgebroken en opnieuw opgebouwd. Ook het venten langs de deuren in de regio was hem niet vreemd. Regelmatig trok hij er op uit om zijn waren aan de man te brengen. Zijn kinderen werkten mee in de zaak en maakten al vroeg kennis met het ondernemers vak. Regelmatig werden zij er met de bakfiets op uit gestuurd om hun producten aan de man te brengen of om meubelen te leveren. Later besloot Vic zich te specialiseren op het gebied van woninginrichting. Dit hield in meubelen, gordijnen, vloerbedekking (dat toen voornamelijk bestond uit sisal of kokosmatten), etc.

Het leggen van vloerbedekking was toen nog erg bewerkelijk. De vloerbedekking werd geleverd in de breedte van 1 meter tot 1 meter 20. Deze matten moesten handmatig worden opgespannen en aan elkaar worden genaaid om een kamerbrede vloerbedekking te krijgen. Dit was een karweitje waarvoor in de werkplaats vaak niet voldoende ruimte was, waardoor dit buiten moest gebeuren. In de winter was dit flink afzien. Pas later kwamen de fabrikanten met kamerbreed tapijt, dat alles iets gemakkelijker maakte. Vic en zijn kinderen hebben het vak nog echt in de praktijk geleerd, zonder daarvoor een opleiding te hebben genoten.

Rond 1965 wilde Piet (Peer van Vic van Pelezee) de zaak overnemen van zijn vader, maar die besloot steeds opnieuw om nog maar een jaartje langer door te werken, omdat na jarenlang hard werken en veel armoede het tij eindelijk leek te keren. Toen hij de zaak kon overnemen van zijn vader waren de vestigingseisen voor een winkel zo aangescherpt, dat hij eerst zijn ondernemersdiploma moest gaan halen. Een hele opgave gezien het feit dat hij amper een opleiding had genoten. Hij was als kind niet lang naar school geweest, omdat van hem werd verwacht dat hij meewerkte in de winkel van zijn vader. Piet nam na veel geduld te hebben gehad uiteindelijk de zaak over rond 1967. Hij was inmiddels getrouwd en runde de zaak samen met zijn vrouw.

In 1970 heeft hij een nieuw pand aan de Raadhuisstraat nr 130 laten bouwen met een showroom van 2000 vierkante meter. Hij kocht de grond van een aannemer, die als voorwaarde voor de koop bedong dat deze het pand mocht zetten. De eerste steen voor dit pand werd gelegd door Noël, de oudste zoon van Piet Timmermans. Hij was destijds nog een klein kereltje. De winkel van Piet Timmermans liep goed en na de bouw van het nieuwe pand nog beter.

Piet kreeg 4 kinderen. Toen zijn kinderen wat ouder werden volgden twee van zijn kinderen (Vital en Noël) een opleiding aan de ambachtsschool en gingen daarna meewerken in de zaak. Zij hebben ongetwijfeld ook veel van hun vader geleerd, die door zijn praktijkervaring een echte vakman was. Voor Piet was het wel een zwaar leven, dit bleek toen hij na een aantal jaar gedwongen werd te stoppen met werken vanwege zijn gezondheid. Het zware werk had zijn tol geëist. Noël, de oudste zoon van Piet besloot toen het bedrijf over te nemen.