ZONWERINGEN MET VARIO-VOLANT – VOOR NÓG MEER SCHADUW

De VARIO-VOLANT is een vooraan in het uitvalprofiel geïntegreerd, variabel oprolbaar zonweringdoek dat het beschaduwingsvlak van uw zonwering perfect aanpast aan de stand van de zon – met name bij balkons of terrassen op het westen, met laagstaande zon wordt het beschaduwingsvlak, en daarmee uw comfort, vergroot. Bovendien kan de VARIO-VOLANT dienen als inkijkbescherming naar aangrenzende terrassen of balkons. Diverse aandrijvingen, handbediend per draaistang of comfortabel per radiografisch bestuurbare motor, ronden het omvangrijke LEINER-VARIO-VOLANT-programma af.

DE KNIKARMZONWERING CAPRI VARIO-VOLANT 

CAPRI VARIO-VOLANT

Het in vele varianten verkrijgbare instapmodel CAPRI VARIO-VOLANT overtuigt door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek en de zeer stabiele kiep-kantelscharnieren zorgen voor een duurzame werking. In deze prijsklasse een unieke uitvoering. 

Met een VARIO-VOLANT biedt de CAPRI ook bescherming tegen inkijk en de volant past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een belangrijk detail bij laagstaande zon of voor balkons of terrassen op het westen. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend met een draaistang. Daarnaast zijn er talrijke combinatiemogelijkheden met verschillende doeken en aandrijfvarianten mogelijk.

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, is het zonweringdoek aan weer en wind blootgesteld. Het optioneel verkrijgbare, gepatenteerde beschermdak kan – aangepast aan de ingestelde hellingshoek – worden vastgezet, waardoor het doek beter beschermd is dan bij een vaststaand beschermdak.

Zwaar belaste zonweringonderdelen, zoals de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

De CAPRI VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in een breedte van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm. Er zijn geen gekoppelde installaties mogelijk.


De CAPRI VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in de LEINER-LOUNGE-structuurlak donkergrijs. Tegen een meerprijs in een van de 17 andere LEINER-LOUNGE-structuurlakken of in ieder gewenste RAL-kleur.


DE ZONWERING CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT – DE CASSETTE VOOR ZON EN REGEN

De CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT combineert alle voordelen van een cassettezonwering met die van de door LEINER gepatenteerde SUNRAIN-technologie. Passend bij de moderne kubische architectuur werd de CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT ontwikkeld, waarbij de complete zonweringtechniek onzichtbaar is ondergebracht in de elegante, kubisch gevormde cassette en het armsysteem extra stabiel is uitgevoerd.  Het is mogelijk om onafhankelijk van het weer buiten te zijn. Het waterdichte zonweringdoek laat het regenwater al bij een hellingshoek van 5° (7,5° bij koppelinstallaties) weglopen.

CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT

Met VARIO-VOLANT biedt de CASA SUNRAIN ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking. De CASA SUNRAIN kan overigens als enige LEINER cassette-zonwering ook nog op een later tijdstip worden voorzien van een VARIO-VOLANT.

De CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT is ook geschikt voor het intensieve gebruik in de commerciële sector of de horeca. Het zonweringdoek resp. de volant kan voor reclamedoeleinden heel eenvoudig bedrukt worden.

CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

De CASA SUNRAIN met VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 350 cm; koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.300 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De CASA SUNRAIN VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren.


COMO VARIO-VOLANT – – de cassette-zonwering voor hoge eisen

De oorspronkelijk voor extreme dimensies geconstrueerde en desondanks met een cassettehoogte van slechts 17 cm uitgevoerde LEINER-cassette-zonwering COMO beantwoordt aan de strengste vereisten. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De standaarduitvoering met het LEINER-kantelscharnier sluit duurzaam en veilig; de geïntegreerde opwaaibeveiliging garandeert veiligheid en jarenlange, nauwkeurige werking.

COMO VARIO-VOLAN

Met VARIO-VOLANT biedt de COMO ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de Vario-Volant handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

COMO VARIO-VOLAN

Optioneel is de COMO VARIO-VOLANT verkrijgbaar met de in het uitvalprofiel geïntegreerde halogeenverlichting ‘Mr. T’ die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening. Met ‘Mr. T’ ontstaat een gezellige sfeer onder de COMO VARIO-VOLANT.

De COMO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 400 cm; koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.950 cm en met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De COMO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit


DE CASSETTE-ZONWERING FINO VARIO-VOLANT – IN EEN ELEGANT EN TIJDLOOS DESIGN

De cassette-zonwering FINO is momenteel ons populairste model en de LEINER-topseller. De FINO overtuigt met zijn compacte bouwwijze en past probleemloos in elke balkon- en terrasoptiek. Het design van de FINO is elegant en tijdloos – ook de zijlagers zijn niet alleen fraai gevormd, maar tevens uitermate stabiel en belastbaar. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek.

FINO VARIO-VOLANT

Met VARIO-VOLANT biedt de FINO ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken ter beschikking.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de zijlagers, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

FINO VARIO-VOLANT

De FINO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 500 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

De FINO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren.


DE GARDA HK VARIO-VOLANT – DE SEMI-CASSETTE-ZONWERING MET GROOT UITVALPROFIEL

Zij het geopend of gesloten – de GARDA HK VARIO-VOLANT met haar rustige design past perfect bij elke bouwstijl. Het grote uitvalprofiel is een perfecte bescherming voor het zonweringdoek en de knikarmen. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De standaarduitvoering met het LEINER-kantelscharnier sluit duurzaam en veilig; de geïntegreerde opwaaibeveiliging garandeert veiligheid en jarenlange, nauwkeurige werking.

GARDA HK VARIO-VOLANT

Met VARIO-VOLANT biedt de GARDA HK ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

Optioneel is de GARDA HK VARIO-VOLANT verkrijgbaar met de in het uitvalprofiel geïntegreerde halogeenverlichting ‘Mr. T’ die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening. Met ‘Mr. T’ ontstaat een gezellige sfeer onder de GARDA HK VARIO-VOLANT.

GARDA HK VARIO-VOLANT

De GARDA HK VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 400 cm (met bodemprofiel max. 350 cm); koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.950 cm en met een uitval van max. 400 cm (met bodemprofiel max. 350 cm). In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De GARDA HK is verkrijgbaar in de standaardkleur wit


DE PIANO – DE KUBUSVORMIGE CASSETTE-ZONWERING

De PIANO overtuigt niet alleen dankzij het uitstekende design. In gesloten toestand worden het zonweringdoek en de -armen  in de cassette optimaal beschermd tegen weersinvloeden. De belastbare en duurzame cassette-zonwering is dan ook een topproduct onder de zonweringssystemen.

DE PIANO

Duurzaamheid en veiligheid vormen de kenmerken van een hoogwaardige zonwering. Componenten van speciaal gehard aluminium zijn bij de PIANO de basis voor een hoge belastbaarheid en optimale veiligheid.  De succesvolle stabiele kantelscharnieren zorgen ervoor dat de cassette goed sluit.

Een zonwering dient zich aan te passen aan de rechtlijnige en tijdloze vormgeving van uw huis. Kies daarom bij uw zonwering voor een uniform kubusvormig design.

De VARIO-VOLANT beschermt uw privacy. Schuin invallende zonnestraling wordt betrouwbaar afgeweerd. De licht- en zichtwering is een echte must op balkons en terrassen op het westen. Het in het uitvalprofielgerolde doek kan variabel worden uitgestuurd. Dit gebeurt door middel van een draaistang of bijzonder comfortabel met een op afstand bedienbare motor. Dankzij de speciaal geharde armdelen bedraagt de maximale uitval hier 3,50 m.

DE PIANO

De PIANO met VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De PIANO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren


DE SMALLE ZONWERING TREND VARIO-VOLANT – GESCHIKT BIJ WEINIG RUIMTE

Bij krappe montageruimten zijn de gebruikelijke zonweringen al snel te groot. Voor deze situaties is de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT zeer geschikt – ze combineert de voordelen van de VENTURA TREND met speciale, elkaar kruisende knikarmen. Hierdoor is een grotere uitval dan breedte mogelijk. De ideale oplossing als er bij weinig ruimte wel een zonwering nodig is.

TREND VARIO-VOLANT

Met VARIO-VOLANT biedt de smalle zonwering TREND ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de Vario-Volant handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

TREND VARIO-VOLANT

De smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

De smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010); alternatief in de LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs of tegen meerprijs in een van de 17 andere LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren.


DE KNIKARMZONWERING VENTURA TREND VARIO-VOLANT – EEN NIEUW GEÏNTERPRETEERDE KLASSIEKER

De VENTURA TREND VARIO-VOLANT laat niets te wensen over: modern design, allerlei uitvoeringsvarianten en een overtuigende prijs-kwaliteitsverhouding maken van deze knikarmzonwering een echte klassieker. De VENTURA TREND VARIO-VOLANT is geconstrueerd voor maximale afmetingen; de uiterst massieve zijlagers demonstreren ook optisch hun enorme veiligheid en stabiliteit. Het extreem belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek – daarbij kan worden gekozen tussen een zichtbaar en een door het doek verborgen uitvalprofiel. De hellingshoek van de zonweringarmen kan voor een perfecte zon- en inkijkbescherming op elke stand tussen 0 en 90° worden vastgezet.

VENTURA TREND VARIO-VOLANT

Met VARIO-VOLANT biedt de VENTURA TREND ook bescherming tegen inkijk en past zich met ‘schaduw op maat’ aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, staat het zonweringdoek bloot aan weer en wind. Als alternatief voor een klassiek regenbeschermdak is optioneel een gepatenteerd, verstelbaar beschermdak verkrijgbaar. Dit kan aangepast aan de ingestelde doekneiging worden vastgezet, waardoor het doek effectief en beter beschermd wordt dan bij een gebruikelijk, vaststaand beschermdak.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

De VENTURA TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van maximaal 650 cm en een uitval van maximaal 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De VENTURA TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010); alternatief in de fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs of tegen meerprijs in een van de 17 andere fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren.

Mocht u vragen hebben of wilt u meer informatie? Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Ons team helpt u graag verder.